Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Конкурс „ Дунавска награда за младе научнике 2023” је сада отворен за номинације кандидата

19.04.2023

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Аустријско савезно министарство за образовање, науку и истраживање (BMBWF) и Институт за Дунавску регију и Централну Европу (ИДМ) су 2011. године увели награду Данубиус, с намјером да одају признање особама са изузетним достигнућима у њиховој научној активности и резултатима у односу на Дунавски региона.

Ова награда ће бити додијељена за 14 младих научника – по један из сваке земље која је дио ЕУ стратегије за Дунавски регион [Аустрија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Чешка, Њемачка, Мађарска, Молдавија, Црна Гора, Србија, Словачка, Словенија, Румунија и Украјина].

Награда има за циљ да истакне научни рад и таленат младих истраживача и повећа видљивост научне заједнице у региону: Штавише, награда подстиче младе научнике да се ангажују у научном испитивању вишеструких питања и питања која се посебно односе на Дунавски регион. Новчана вриједност награде је 1,350 еура за сваког добитника, а добитници награде биће позвани од Заједничког истраживачког центра Европске комисије да посјете ЈРЦ у Испри, Италија, у току 2024. године.

Свечана додјела награда планирана је за октобар/новембар 2023. године а рок за пријаве је 05.05.2023.

Више информација доступно је на: https://danube-region.eu/danubius-young-scientist-award-2023-competition-is-now-open-for-nominations/