Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Konkurs „ Dunavska nagrada za mlade naučnike 2023” je sada otvoren za nominacije kandidata

19.04.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Austrijsko savezno ministarstvo za obrazovanje, nauku i istraživanje (BMBWF) i Institut za Dunavsku regiju i Centralnu Evropu (IDM) su 2011. godine uveli nagradu Danubius, s namjerom da odaju priznanje osobama sa izuzetnim dostignućima u njihovoj naučnoj aktivnosti i rezultatima u odnosu na Dunavski regiona.

Ova nagrada će biti dodijeljena za 14 mladih naučnika – po jedan iz svake zemlje koja je dio EU strategije za Dunavski region [Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Njemačka, Mađarska, Moldavija, Crna Gora, Srbija, Slovačka, Slovenija, Rumunija i Ukrajina].

Nagrada ima za cilj da istakne naučni rad i talenat mladih istraživača i poveća vidljivost naučne zajednice u regionu: Štaviše, nagrada podstiče mlade naučnike da se angažuju u naučnom ispitivanju višestrukih pitanja i pitanja koja se posebno odnose na Dunavski region. Novčana vrijednost nagrade je 1,350 eura za svakog dobitnika, a dobitnici nagrade biće pozvani od Zajedničkog istraživačkog centra Evropske komisije da posjete JRC u Ispri, Italija, u toku 2024. godine.

Svečana dodjela nagrada planirana je za oktobar/novembar 2023. godine a rok za prijave je 05.05.2023.

Više informacija dostupno je na: https://danube-region.eu/danubius-young-scientist-award-2023-competition-is-now-open-for-nominations/