Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Natječaj „ Dunavska nagrada za mlade znanstvenike 2023” je sada otvoren za nominacije kandidata

19.04.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Austrijsko savezno ministarstvo za obrazovanje, znanstvenike i istraživanje (BMBWF) i Institut za Dunavsku regiju i Centralnu Europu (IDM) su 2011. godine uveli nagradu Danubius, s namjerom da odaju priznanje osobama sa izuzetnim dostignućima u njihovoj znanstvenoj aktivnosti i rezultatima u odnosu na Dunavski regiona.

Ova nagrada će biti dodijeljena za 14 mladih znanstvenika – po jedan iz svake zemlje koja je dio EU strategije za Dunavski region [Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Njemačka, Mađarska, Moldavija, Crna Gora, Srbija, Slovačka, Slovenija, Rumunjska i Ukrajina].

Nagrada ima za cilj da istakne znanstveni rad i talenat mladih istraživača i poveća vidljivost znanstvene zajednice u regionu: Štaviše, nagrada potiče mlade znanstvenike da se angažuju u naučnom ispitivanju višestrukih pitanja i pitanja koja se posebno odnose na Dunavski region. Novčana vrijednost nagrade je 1,350 eura za svakog dobitnika, a dobitnici nagrade bit će pozvani od Zajedničkog istraživačkog centra Europske komisije da posjete JRC u Ispri, Italija, u tijeku 2024. godine.

Svečana dodjela nagrada planirana je za listopad/studeni 2023. godine a rok za prijave je 5.5.2023.

Više informacija dostupno je na: https://danube-region.eu/danubius-young-scientist-award-2023-competition-is-now-open-for-nominations/