Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

53. међународни сусрет дјеце „Радост Европе“, Београд, Република Србија

21.03.2022

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Крајњи рок за пријаву: 1.4.2022. године

53. Међународни сусрет дјеце „Радост Европе“ одржаће се у Београду, у периоду од 2. до 5. октобра 2022. године.

Оснивач и покровитељ Међународног сусрета дјеце Европе је Градска управа Града Београда, а извршни продуцент је Дечији културни центар Београд.

Право учешћа на манифестацији имају дјечије умјетничке школе, културни центри, клубови или ансамбли, али прије свега групе које су оствариле запажене резултате на националним и међународним конкурсима, фестивалима и такмичењима. Групе заинтересоване за учешће требало би да буду регистроване и да дјелују у европским земљама, ван територије Републике Србије и да представљају традиционалну или савремену културу земаља у којима су регистроване. Позив је упућен музичким или плесним ансамблима, за дјецу узраста од 7 до 14 година, са највише 12 учесника и 2 одрасла пратиоца – лидера групе.

Сценски наступ којим се учесници представљају може бити плесни (класична, традиционална, џез и савремена игра...), музички (вокална група, хор, бенд, оркестар), али и мултимедијалног карактера.

Дјеца ће бити смјештена код својих вршњака из београдских школа, и то једно дијете у једној породици, пошто је суштина сусрета дружење и успостављање трајних пријатељских односа. Трошкове хотелског смјештаја за два одрасла пратиоца на бази полупансиона сноси организатор, а трошкове путовања до Београда и назад сносе сами учесници. Организатор сноси трошкове горива у току трајања манифестације, као и трошкове смјештаја за два возача.

Рок за пријаву је 1. април 2022. године, а коначну селекцију ће извршити Одбор манифестације до 1. маја 2022. године. Сваку земљу може представљати само једна одабрана група.

Пријаве потенцијалних учесника треба да садрже:

-          Попуњен апликациони формулар;

-          Видео запис сценског наступа (предвиђеног за Гала концерт ако је могуће или било који видео наступ дјеце) у трајању до 3 минуте;

 

Попуњен пријавни формулар и видео наступа потребно је доставити у електронској форми на адресу: ivana.tabori@dkcb.rs. Више информација доступно је на сљедећем линку: https://www.dkcb.rs/radost-evrope/radost-evrope-info/.