Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

53. međunarodni susret djece „Radost Europe“, Beograd, Republika Srbija

21.03.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Krajnji rok za prijavu: 1.4.2022. godine

53. Međunarodni susret djece „Radost Europe“ održaće se u Beogradu, u periodu od 2. do 5. listopada 2022. godine.

Osnivač i pokrovitelj Međunarodnog susreta djece Europe je Gradska uprava Grada Beograda, a izvršni producent je Dečiji kulturni centar Beograd.

Pravo sudjelovanja na manifestaciji imaju dječije umjetničke škole, kulturni centri, klubovi ili ansambli, ali prije svega grupe koje su ostvarile zapažene rezultate na nacionalnim i međunarodnim konkursima, festivalima i natjecatelja. Skupine zainteresirane za učešće trebalo bi da budu registrirane i da djeluju u europskim zemljama, izvan teritorije Republike Srbije i da predstavljaju tradicionalnu ili suvremenu kulturu zemalja u kojima su registrirane. Poziv je upućen glazbenim ili plesnim ansamblima, za djecu uzrasta od 7 do 14 godina, sa najviše 12 sudionika i 2 odrasla pratitelja – lidera skupine.

Scenski nastup kojim se sudionici predstavljaju može biti plesni (klasična, tradicionalna, džez i suvremena igra...), glazbeni (vokalna skupna, zbor, bend, orkestar), ali i multimedijalnog karaktera.

Djeca će biti smještena kod svojih vršnjaka iz beogradskih škola, i to jedno dijete u jednoj porodici, pošto je suština susreta druženje i uspostavljanje trajnih prijateljskih odnosa. Troškove hotelskog smještaja za dva odrasla pratioca na bazi polupansiona snosi organizator, a troškove putovanja do Beograda i nazad snose sami sudionici. Organizator snosi troškove goriva u tijeku trajanja manifestacije, kao i troškove smještaja za dva vozača.

Rok za prijavu je 1. travanj 2022. godine, a konačnu selekciju će izvršiti Odbor manifestacije do 1. svibnja 2022. godine. Svaku zemlju može predstavljati samo jedna odabrana skupina.

Prijave potencijalnih sudionika treba da sadrže:

-          Popunjen aplikacijski formular;

-          Video zapis scenskog nastupa (predviđenog za Gala koncert ako je moguće ili bilo koji video nastup djece) u trajanju do 3 minute;

 

Popunjen prijavni formular i video nastupa potrebno je dostaviti u elektroničkoj formi na adresu: ivana.tabori@dkcb.rs.

Više informacija dostupno je na sljedećoj poveznici: https://www.dkcb.rs/radost-evrope/radost-evrope-info/.