Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

53. međunarodni susret djece „Radost Evrope“, Beograd, Republika Srbija,

21.03.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Krajnji rok za prijavu: 1.4.2022. godine

53. Međunarodni susret djece „Radost Evrope“ održaće se u Beogradu, u periodu od 2. do 5. oktobra 2022. godine.

Osnivač i pokrovitelj Međunarodnog susreta djece Evrope je Gradska uprava Grada Beograda, a izvršni producent je Dečiji kulturni centar Beograd.

Pravo učešća na manifestaciji imaju dječije umjetničke škole, kulturni centri, klubovi ili ansambli, ali prije svega grupe koje su ostvarile zapažene rezultate na nacionalnim i međunarodnim konkursima, festivalima i takmičenjima. Grupe zainteresovane za učešće trebalo bi da budu registrovane i da djeluju u evropskim zemljama, van teritorije Republike Srbije i da predstavljaju tradicionalnu ili savremenu kulturu zemalja u kojima su registrovane. Poziv je upućen muzičkim ili plesnim ansamblima, za djecu uzrasta od 7 do 14 godina, sa najviše 12 učesnika i 2 odrasla pratioca – lidera grupe.

Scenski nastup kojim se učesnici predstavljaju može biti plesni (klasična, tradicionalna, džez i savremena igra...), muzički (vokalna grupa, hor, bend, orkestar), ali i multimedijalnog karaktera.

Djeca će biti smještena kod svojih vršnjaka iz beogradskih škola, i to jedno dijete u jednoj porodici, pošto je suština susreta druženje i uspostavljanje trajnih prijateljskih odnosa. Troškove hotelskog smještaja za dva odrasla pratioca na bazi polupansiona snosi organizator, a troškove putovanja do Beograda i nazad snose sami učesnici. Organizator snosi troškove goriva u toku trajanja manifestacije, kao i troškove smještaja za dva vozača.

Rok za prijavu je 1. april 2022. godine, a konačnu selekciju će izvršiti Odbor manifestacije do 1. maja 2022. godine. Svaku zemlju može predstavljati samo jedna odabrana grupa.

Prijave potencijalnih učesnika treba da sadrže:

-          Popunjen aplikacioni formular;

-          Video zapis scenskog nastupa (predviđenog za Gala koncert ako je moguće ili bilo koji video nastup djece) u trajanju do 3 minute;

 

Popunjen prijavni formular i video nastupa potrebno je dostaviti u elektronskoj formi na adresu: ivana.tabori@dkcb.rs. Više informacija dostupno je na sljedećem linku: https://www.dkcb.rs/radost-evrope/radost-evrope-info/.