Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Стипендије за Мастер програм у заштити културних добара у одговору на кризу

10.10.2022

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

SUISS - Scuola Universitaria Interdipartimentale in Scienze Strategiche Univerziteta u Torinu, Универзитета у Торину, у сарадњи са овим УНЕСКО Регионалним бироом за науку и културу у Европи, установио стипендију за „Мастер у заштити културних добара у одговору на кризу ”.

Сврха стипендије је промовисање интегрисаног система истраживања, обуке, информација и документације у области заштите културних добара. Служит ће као средство за олакшавање сарадње између значајних, међународно признатих истраживача и наставног особља Универзитета у Торину, и до два мастер студента из земаља југоисточне Европе у оквиру географског дјелокруга УНЕСКО-овог Регионалног бироа.

Мастер програм се састоји од предавања и активности које организује Универзитет у Торину са циљем јачања међународних напора и унапређења сарадње у суочавању са изазовима који се појављују у заштити културног насљеђа због сукоба, недозвољених активности, природних катастрофа и утицаја климатских промјена, те за унапређење социјалних и економских капацитета за опоравак погођених заједница.

Заинтересоване, квалификоване особе се могу пријавити за стипендију путем онлине апликације, доступне на линку https://www.culturalpro.it/protection/, најкасније до 14.10.2022. године.