Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Савјет националних мањина БиХ са замјеницом министарке Маријаном Мојић о финансирању културе

15.03.2023

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

               Представници Савјета националних мањина Босне и Херцеговине посјетили су Министарство цивилних послова и са замјеницом министарке Маријаном Мојић разговарали о могућностима побољшања статуса националних мањина, с посебним акцентом на области дјеловања Министарства цивилних послова.

                Предсједавајући Савјета Мујо Фафулић рекао је да удружења и организације националних мањина имају доста потешкоћа у вези са финансирем, те да би им доста значила подршка Министарства цивилних послова, односно Савјета министара, кроз буџетске линије што би им помогло у јачању организационих структура.

                Истакао је велики значај очувања културе, обичаја и традиције националних мањина, а тиме и културне разноликости на нашем подручју.

                Замјеница министарке Маријана Мојић, информисала је представнике Савјета националних мањина о начину реализације грантова које додјељује Министарство цивилних послова, наглашавајући да су пројекти националних мањина суфинансирани претходних година. Казала је да подршка култури националних мањина свакако заслужује да буде један од приоритета.

                У разговору је констатовано да треба радити на разбијању предрасуда и стигматизације одређених заједница у нашем друштву, као и на пружању могућности за остваривање права националних мањина и њихову пуну интеграцију у друштво.