Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Vijeće nacionalnih manjina BiH sa zamjenicom ministrice Marijanom Mojić o financiranju kulture

15.03.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Predstavnici Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine posjetili su Ministarstvo civilnih poslova i sa zamjenicom ministrice Marijanom Mojić razgovarali o mogućnostima poboljšanja statusa nacionalnih manjina, s posebnim akcentom na područja djelovanja Ministarstva civilnih poslova.

                Predsjedavajući Vijeća Mujo Fafulić rekao je da udruge i organizacije nacionalnih manjina imaju dosta poteškoća glede financiranja te da bi im dosta značila potpora Ministarstva civilnih poslova odnosno Vijeća ministara kroz proračunske linije što bi im pomoglo u jačanju organizacijskih struktura.

                Istakao je veliki značaj očuvanja kulture, običaja i tradicije nacionalnih manjina, a time i kulturne raznolikosti na našem području.

                Zamjenica ministrice Marijana Mojić, informirala je predstavnike Vijeća nacionalnih manjina o načinu realizacije grantova koje dodjeljuje Ministarstvo civilnih poslova, naglašavajući da su projekti nacionalnih manjina sufinancirani prethodnih godina. Kazala je da potpora kulturi nacionalnih manjina svakako zaslužuje da bude jedan od prioriteta.

                U razgovoru je konstatirano da treba raditi na razbijanju predrasuda i stigmatizacije određenih zajednica u našem društvu, kao i na pružanju mogućnosti za ostvarivanje prava nacionalnih manjina i njihovu punu integraciju u društvo.