Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Tri sestre Sipović osvojile tri srebra na Svjetskoj ligi mladih u karateu

11.12.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Svjetska liga mladih u karateu održana je u Veneciji, a reprezentativke BiH Nejra, Emina i Ajla Sipović iz Karate Kluba "Ippon" iz Sarajeva su se okitile srebrom. 

U kategoriji mlađih seniorki do 55 kg, u kojoj je učestvovala Nejra Sipović, nastupilo je 96 takmičarki. Nejra je briljirala i osvojila je srebrnu medalju sa bilansom od pet pobjeda i jednim porazom. 

Emina Sipović je također osvojila srebrnu medlju, a nastupila je u kategoriji mlađih seniorki do 61 kg. U fantastičnim mečevima slavila je pobjede protiv predstavnica Makedonije 4:2, Italije 3:0, Španije 4:1, Hrvatske 8:0, Škotske 3:0, s finalni meč je izgubila od reprezentivke Slovenije rezultatom 4:2.

I treća sestra Ajla Sipović je osvojila srebrnu medalju Svjetske lige mladih u karateu i to u kategoriji juniorki do 66 kg. 

Ovime su završene posljednje kvalifikacije za predstojeće Evropsko prvenstvo u Gruziji na koje su se tri sestre Sipović uspješno kvalifikovale. 

Inače, na Karate 1 Youth League u Veneciji nastupao je čak 4.021 takmičar iz 81 države svijeta, što predstavlja apsolutni rekord u svim disciplinama Karate 1 Youth League, jer nikada do sada turnir ove vrste nije privukao tako veliki broj takmičara.