Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

ŽRIJEB KVALIFIKACIONIH GRUPA U KOŠARCI 31. AUGUSTA

23.08.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Sjeverna Makedonija i Slovačka su posljednje dvije reprezentacije koje su osigurale mjesto u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, te se pridružile ostalim šest reprezentacija koje su ranije osigurali plasman.

Osam nacija koje su se plasirale u drugo kolo europskih pretkvalifikacija FIBA-e u košarci 2023. su: Bjelorusija, Island, Latvija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Portugal, Slovačka i Švedska.

Oni će se pridružiti Europskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. godine.

Ostale 24 reprezentacije koje su već rezervirale svoje mjesto za sudjelovanje u FIBA ​​-inom finalnom kolu EuroBasket 2022. godine su: Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Velika Britanija, Grčka, Mađarska, Izrael, Italija, Litva, Poljska, Nizozemska, Rusija, Srbija, Slovenija, Španjolska, Turska i Ukrajina.

Žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci 2023 bit će održan u utorak, 31. augusta u 12:00 sati, a izravno će se prenositi na FIBA ​​YouTube kanalu.

Svjetsko prvenstvo u košarci će se održati u Indoneziji, Filipinima i Japanu 2023. godine.

 

Više na: http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2023/pre-qualifiers/europe/news/fiba-basketball-world-cup-2023-european-qualifiers-field-confirmed