Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Završeno Evropsko taekwondo prvenstva za junire i E1 Open, reprezentativci Bosne i Hercegovine ostvarili zapažene rezultate

24.11.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Bosnu i Hercegovinu je bila domaćin Evropskog taekwondo prvenstva za juniore koje je održano u Sarajevu od 11 – 17. decembra 2021.godine.

 

Između ostalih Dinko Šegedin, Nedžad Husić, Nadina Mehmedović i Ilija Jukić su osvojili odličja za Bosnu i Hercegovinu. Šegedin je savladao predstavnike Srbije i Njemačke u kategoriji preko 87 kilograma, ali nije nastupio u finalnom meču zbog povrede. Time je osvojio srebrenu medalju. 

 

Bh. olimpijac Nedžad Husić odlično je krenuo sa nastupom na natjecanju obzirom da je u prvom meču bio bolji od predstavnika Češke sa 21:0 nakon prekida. U drugom meču savladao je njemačkog predstavnika sa 10:8, da bi u polufinalnom meču bio poražen od predstavnika Srbije čime je ostao bez pobjede i plasmana u finale.

 

Nadina Mehmedović je slavila nad predstavnicama Cipra sa 15:1, Srbije sa 7:4, Turske sa 7:6 da bi u finalu imala vodstvo od 8:2 protiv predstavnice Rusije. Ipak, do kraja borbe poražena je sa 14:10 te je osvojila srebrenu medalju.

Ilija Jukić osvojio je bronzano odličje u kategoriji do 78 kilograma. U prvom meču ostvario je pobjedu nad predstavnikom Rusije rezultatom 22:16. U četvrtfinalu je u uzbudljivom meču bio bolji od predstavnika Grčke sa 15:14, da bi u polufinalu bio zaustavljen od strane predstavnika Turske prekidom u drugoj rundi.

 

Taekwondo savez Bosne i Hercegovine uspješno je organizirao Evropsko prvenstvo za juniore i E1 Open. Ukupno je učestvovalo 1000 takmičara.

 

Više na: https://taekwondo.ba