Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Zamjenica ministra civilnih poslova Marijana Mojić razgovarala sa najboljom mladom sportistkinjom u Bosni i Hercegovini, Marijom Jokić

04.08.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Zamjenica ministra civilnih poslova Marijana Mojić sastala se sa istaknutom mladom sportistkinjom Marijom Jokić i njenim trenerom Mladenom Ristićem. Marija je proglašena za najbolju mladu sportistkinju u Bosni i Hercegovini prema izboru Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, a na međunarodnoj sceni je ostvarila impresivne rezultate, zauzevši peto mesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u taekwondou u Bugarskoj, takođe je bila prva na Evropskom klupskom prvenstvu i Mediteranskim igrama.

Marija trenutno intenzivno trenira i priprema se za nastup na Evropskom prvenstvu u taekwondou, koje će se održati od 23. do 26. avgusta u Talinu, Estonija.

Tokom sastanka, razgovaralo se o izazovima sa kojima se mladi sportisti suočavaju u Bosni i Hercegovini. Marija i njen trener Mladen Ristić iznijeli su probleme sa kojima se svakodnevno susreću, uključujući pitanja infrastrukture, finansiranja i podrške za mlade talente.

Zamjenica ministra Marijana Mojić izrazila je svoju punu podršku Mariji i svim mladim sportistima. Naglasila je važnost sporta i omladinskog razvoja, te poželjela Mariji i njenom timu mnogo sreće na nadolazećim takmičenjima.