Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

WEBINAR O PROVJERI KAZNENE EVIDENCIJE KAO ALATA ZA ZAŠTITU DJECE U SPORTU

01.06.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Kako se mogu uspostaviti sigurniji procesi zapošljavanja kako bi se osigurala podobnost ljudi koji rade s djecom u sportu?

Ovo je samo jedno od pitanja koje si postavljaju vlasti i sportske organizacije dok nastoje pružiti sigurno okruženje mladim sportašima i ponuditi duševni mir roditeljima.

Provjera kaznene evidencije potencijalnih trenera (i ostalih koji su u redovnom kontaktu s djecom u kontekstu sporta) - ne samo tijekom procesa regrutiranja, već kontinuirano - primjer je koji se već koristi u nekim sportovima.

Webinar, organiziran kao inicijativa Savjetodavnog odbora EPAS-a, održava se 3. lipnja 2021. godine posebno na ovu temu i ispitat će zašto su procesi provjere tako bitni i s kakvim se izazovima susreću sportske organizacije kada koriste takve alate. Govornici koji će podijeliti svoje znanje i savjete o dobroj praksi uključivat će stručnjake iz različitih sredina: akademske, policijske, europskih institucija i sportskih saveza.

Svi zainteresirani za pohađanje mogu se prijaviti putem linka, koji se nalazi na web stranici ispod. Webinar je otvoren za javnost i tisak.

 

Više na: https://www.coe.int/en/web/sport/-/webinar-on-checking-criminal-records-as-a-tool-to-protect-children-in-sport