Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ambasador Velike Britanije Džulijan Rajli u nastupnoj posjeti Ministarstvu civilnih poslova

30.08.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević primila je u nastupnu posjetu ambasadora Velike Britanije u BiH Džulijana Rajlija, te s njim razgovarala o aktuelnim temama u oblasti zdravlja, obrazovanja, ali i temama unaprjeđenja dosadašnje saradnje.

                Ministrica je poželjela dobrodošlicu i uspješan mandat ambasadoru Rajliju. Istakla je dosadašnju podršku Velike Britanije Bosni i Hercegovini kao i uspješnu saradnju dvije zemlje, s čim se složio i britanski ambasador. Rekao je da njegova zemlja podržava Bosnu i Hercegovinu na evroatlanskom putu, i pohvalio uspješnu koordinaciju Ministarstva civilnih poslova sa drugim nivoima vlasti.

                Ministrica civilnih poslova posebno je govorila o izazovima sa kojima se susreće Ministarstvo civilnih poslova, ali i Bosna i Hercegovina uopće. U tom smislu založila se za poštivanje decentraliziranog sistema zemlje, prije svega kroz poštivanje jednakopravnosti svih naroda i uvažavanje drugih i drugačijih.

Ambasador Džulijan Rajli još jednom je pružio podršku radu visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

                Ministrica Gudeljević i ambasador Rajli ponovo su naglasili spremnost dvije države na daljnje jačanje saradnje u svim područjima.