Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

У Стразбуру одржан 25. састанак Заједничког информационог система Савјета Европе о социјалној заштити (MISSCEO)

24.06.2024

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

У Стразбуру је 13. јуна 2024. године одржан 25. састанак Заједничког информационог система Савјета Европе о социјалној заштити (MISSCEO) уз виртуелно учешће путем ЗООМ-а.

Мрежа окупља једанаест држава чланица  Савјета Европе (земље које нису чланице Европске уније) и комплементарна је мрежи MISSOC (чланице Европске уније).

Представници земаља чланица су укратко извијестили о најновијим измјенама у социјалној заштити за протеклу годину, информисали се о најзначајнијим дешавањима у MISSOC-u и дискутовали о будућим активностима MISSCEO-a за 2025. годину.

У име Босне и Херцеговине на састанку је учествовала представница Сектора за рад, запошљавање, социјалну заштиту и пенизије Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине која у сарадњи с надлежним институцијама ентитета и Брчко дистрикта Босне и Херцеговине координира и сачињава годишњи извјештај о стању социјалне заштите у нашој земљи и сарађује са MISSCEO.

Информације о стању социјалне заштите у Босни и Херцеговини и других земаља су доступне на MISSCEO интернетској страници: https://www.coe.int/en/web/european-social-charter/missceo-comparative-tables.