Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

U BANSKOM (BUGARSKA) POTVRĐENO FIS ALPSKO JUNIORSKO SVJETSKO PRVENSTVO U SKIJANJU 2021

11.12.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Organizacijski odbor svjetske skijaške federacije (FIS) potvrdio je da će se alpsko juniorsko svjetsko skijaško prvenstva 2021, Bansko (BUL) održati od 1. do 10. marta 2021. Odluka se temelji na trenutnoj lokalnoj situaciji COVID-19 i nametnutih ograničenja zdravstvene vlasti od 30.11.2020 godine.

 

U ovoj posebnoj situaciji, program će biti prilagođen tako da uključuje tri kategorije po spolu i razdvajanje tokova između muških i ženskih timova i timova koji dolaze i odlaze u odvojenim valovima. Takođe, smanjen je broj učesnika. Juniorsko svjetsko prvenstvo održat će se bez bilo kakvih popratnih događaja, uključujući otvaranje, zatvaranje, dodjelu nagrada. izvlačenje brojeva na javnim površinama i bez gledatelja tokom trka.

 

-          Iako je ova vrlo izazovna globalna i lokalna situacija zaista se nadamo, da ćemo moći održati događaje visoke klase s pozitivnim  i uspješnim ishodom, što će dodati vrijednost našem sportu i na scenu donijeti novu generaciju perspektivnih mladih talenata, rekao je Georgi Bobev, potpredsjednik Bugarske skijaške asocijacije.

 

Poziv za učešće na FIS alpskom juniorskom svjetskom skijaškom prvenstvu bit će poslan najkasnije do 10. decembra 2020. godine.

 

 

Više na: https://www.fis-ski.com/en/international-ski-federation/news-multimedia/news/fis-alpine-junior-world-ski-championships-2021-confirmed-in-bansko-bul