Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

TERMINI UTAKMICA NA SVJETSKOM PRVENSTVU ZA KOŠARKAŠICE

28.03.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je termine utakmica na Svjetskom prvenstvu za košarkašice, koje će se održati u Australiji.

 

Određeni su redoslijed i mjesta igranja za sve utakmice grupne faze (22.-27. septembar), dok je vrijeme za dojavu za utakmice finalne faze (29. septembra - 1. oktobra) također dostupno.

Grupna faza će imati nevjerojatan broj izvanrednih utakmica i duela, a sve oči su naravno uprte u otvaranje Opalsa protiv Francuske u četvrtak, 22. septembra - prvog dana takmičenja.

Uz niz zvjezdanih imena spremnih za iskorak, postoji toliko mnogo pojedinačnih rivalstava kojima se također treba radovati, uključujući debitante na turniru Bosnu i Hercegovinu koja će se susresti s Belgijom u ponedjeljak, 26. maja 2022. godine. Takmičenje će imati dvije najbolje svjetska igračice i to Jonquela Jonesa i Emme Meesseman.

 

Više na: https://www.fiba.basketball/womensbasketballworldcup/2022/news/excitement-levels-build-as-fiba-womens-basketball-world-cup-2022-schedule-is-finalized