Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU ZA MUŠKARCE 2023. DOBILO CERTIFIKACIJU „ODRŽIVI DOGAĐAJ”

16.01.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

28. IHF Svjetsko prvenstvo za muškarce 2023. godine u Švedskoj postalo je prvo međunarodno prvenstvo u zemlji i prvo međunarodno rukometno prvenstvo u svijetu, koje je dobilo certifikaciju „Održivi događaj”.

To je jasno jer je švedska organizacija Svjetskog prvenstva, uključujući svih pet gradova domaćina Göteborg, Malmö, Kristianstad, Jönköping i Stockholm – ispunila kriterije.

U proteklom desetljeću rukometna prvenstva proširuju svoj rad na održavanju održivih događaja. Od Europskog prvenstva 2020. godine čvrsto smo se uhvatili u koštac s radom na održivosti, postižući međunarodne uspjehe aktivnostima koje smo provodili. Uoči Svjetskog prvenstva u siječnju, odlučili smo dobiti certifikat održivosti. Tijekom proteklih 18 mjeseci svi uključeni u organizaciju Svjetskog prvenstva zajedno su radili na certificiranju. Sada smo tu da 28. IHF Svjetsko prvenstvo za muškarce 2023. godine u Švedskoj čini prvim međunarodnim rukometnim prvenstvom, koje je dobilo certifikat održivosti. Osjećaj je jako dobar, rekao je Krister Bergström, izvršni direktor Handbolls-VM 2023 Sverige AB, organizatora prvenstva.

 

Certifikacija je u ovoj fazi privremena. Konačna potvrda dobiva se nakon Svjetskog prvenstva, nakon što su revizori posjetili odabrana borilišta kako bi osigurali da gradovi domaćini i organizacija Svjetskog prvenstva poštuju postavljene ciljeve i planove u područjima organizacije, društvene održivosti i okoliša.

To će uključivati mogućnost predstavljanja plana jednakosti, plana za uvjeravanje gledatelja da putuju javnim prijevozom, pojedinosti o tome kako su volonteri uključeni u održivost, odvajanje otpada na izvoru u arenama i digitalnu komunikaciju.

Više na: https://handball23.com/the-28th-ihf-mens-world-championship-2023-in-sweden-is-a-certified-sustainable-event/