Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Svjetska meteorološka organizacija je šampin on-line sastanaka

06.02.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) dobitnik je nagrade za “inovativne online sastanke” Ženevske internet platforme, koja pruža podršku virtuelnoj interakciji međunarodnih institucija i udruženja iz Ženeve i aktera širom svijeta, istovremeno vršeći procjenu kvalitete veze i sadržine sastanaka.

WMO je održala više od 300 virtuelnih sastanaka u 2022. godini, koje je Geneva Engage Awards ocijenio kao “efektivne i inovativne online sastanke” i uspješno prihvaćanje virtuelne tehnologije za bolju interakciju po svim pitanjima vremena, klime i vode, kaže se u obrazloženju nagrade.

"Obzirom na mandat WMO, bio je imperativ naći alternativne načine za saradnju, umjesto tradicionalne forme sastanaka. Pandemija COVID-a je bila užasno iskustvo za svijet, ali i natjerala nas da ponovo osmislimo način na koji vodimo naše aktivnosti. Tehnologija je morala sazrjeti, istraživali smo i testirali različite mogućnosti, te uspeli da pronađemo praktično i efikasno rešenje", pojašnjava Maja Carrieri, direktorica službi upravljanja u WMO.

"Veoma je motivirajuće i ohrabrujuće dobiti ovu nagradu. To nam pokazuje da smo na pravom putu i da je ovo vrh ledenog brega našeg putovanja u digitalnu transformaciju," rekla je gospođa Carrieri.

 

https://public.wmo.int/en/media/news/wmo-awarded-%E2%80%9Cinnovative-online-meetings%E2%80%9D