Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

SVJETSKA ANTIDOPING AGENCIJA OBJAVILA REVIDIRANU POLITIKU PRIHVAĆANJA POTPISNIKA ANTIDOPING KODEKSA

03.11.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Svjetska antidoping agencija (WADA) objavila je revidiranu Politiku prihvaćanja novih potpisnika Svjetskog antidoping kodeksa (Potpisna politika), koju je odobrio Izvršni odbor Agencije (ExCo) tijekom sastanka 14. i 15. septembra 2020.

Revidirana politika potpisnika, koja će stupiti na snagu 1. januara 2021., revidirana je kako bi se osigurala usuglašenost sa Svjetskim antidoping kodeksom. Namijenjena je organizacijama koje se zalažu za zaštitu čistih sportaša da postanu potpisnici kodeksa. Pravila se posebno odnose na članak 23.1 Kodeksa, koji navodi subjekte koji mogu postati potpisnici Kodeksa.

Utvrđeno je da trenutnu Potpisnu politiku - koja je na snazi ​​od novembra 2017. - treba pregledati i ažurirati. Stoga je u maju 2019. dogovoreno da se osnuje radna skupina, sastavljena od predstavnika dionika WADA-e iz Sportskog pokreta i javnih vlasti, koje će razmotriti tu stvar i razviti prijedlog revizija Politike.

Cilj je bio pronaći pravu ravnotežu između zaštite piramidalnog modela sporta i omogućavanja WADA-i da prihvati kao potpisnice kodeksa organizacije, koje su dovoljno relevantne u svijetu sporta i posvećeni su zaštiti čistih sportaša, bez obzira na njihov status u Sportskom pokretu.

 

Više na:https://www.wada-ama.org/en/media/news/2020-10/wada-publishes-revised-policy-for-the-acceptance-of-new-world-anti-doping-code