Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Sastanak zamjenice ministra civilnih poslova BiH sa predstavnikom Ambasade Južne Koreje

29.05.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Zamjenica ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Marijana Mojić, sastala se sa predstavnikom Ambasade Južne Koreje u Hrvatskoj Joongkeun Oh. Sastanku su prisustvovali i predstavnici sektora za zdravstvo Ministarstva civilnih poslova BiH.

Gospodin Oh posjetio je Bosnu i Hercegovinu u okviru inicijative ambasade Južne Koreje za identifikaciju novih projekata grant pomoći u narednoj godini. Povodom obilježavanja 30 godina diplomatskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Južne Koreje, Аmbasada planira proširiti donacije, a od Ministarstva civilnih poslova zatraženo je da dostavi spisak prioritetnih oblasti za podršku.

Zamjenica ministra Marijana Mojić je istakla da je Bosni i Hercegovini najpotrebnija podrška u sektoru zdravstva, ali je naglasila i važnost ulaganja u obrazovanje. Spisak prioritetnih projekata bit će dostavljen ambasadi Južne Koreje u najkraćem mogućem roku.

Ova posjeta predstavlja značajan korak ka unapređenju saradnje između dvije zemlje. Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine izrazilo je zahvalnost Ambasadi Južne Koreje na kontinuiranoj podršci.