Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Sastanak radne grupe o eTOD politici BiH u Sarajevu

04.10.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Radna grupa, koja je osnovana Odlukom Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine radi izrade dokumenta eTOD politike, održala je četvrti sastanak. Događaj je održan u prostorijama Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH.

Osim predstavnika Ministarstva civilnih poslova BiH, sastanku su prisustvovali predstavnici brojnih institucija i organizacija, uključujući Agenciju za pružanje usluga u zračnoj plovidbi, Direkciju za civilno zrakoplovstvo BiH, Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu, J.P. Međunarodni aerodrom Sarajevo, Aerodromi Republike Srpske a.d. Banja Luka, JP Međunarodna zračna luka - Aerodrom Mostar.

Na sastanku je bilo riječi o dijelovima dokumenta koji se odnose na graditeljstvo i njegov uticaj na zračni saobraćaj u BiH, kao i o elektronskim podacima o preprekama i terenu. Dio dokumenta o elektroničkim podacima o terenu već je usaglašen među geodetskim institucijama i proslijeđen predsjedavajućem radne grupe, pa će biti razmatran na narednom sastanku radne grupe.

Na kraju je zaključeno da će predstavnici Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH dodatno unaprijediti dokument na temelju primjedbi sa sastanka te će ga proslijediti svim članovima radne grupe na daljnje komentare. Rad radne grupe se nastavlja sve do usvajanja Nacrta dokumenta eTOD politike Bosne i Hercegovine.