Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Program za dunavsku regiju 2021-2027 – Objavljen Prvi poziv za dostavljanje prijedloga projekata

01.11.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Objavljen je Prvi poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Programa za dunavsku regiju i ostaje otvoren do 21.11.2022. godine (14:00 CET).

Učešće u javnom pozivu imaju privatna i javna pravna lica koja se nalaze u jednoj od zemalja učesnica Programa za dunavsku regiju. Bosna i Hercegovina učestvuje u ovom programu u svojstvu ne-EU zemlje.

Dunavski transnacionalni program finansijski instrument Evropske teritorijalne saradnje (ETC), poznatijeg kao Interreg. ETC je jedan od ciljeva kohezione politike Evropske unije i pruža okvir za implementaciju zajedničkih akcija i razmjene politika između nacionalnih, regionalnih i lokalnih aktera iz različitih država članica. Dunavski transnacionalni program promoviše ekonomsku, socijalnu i teritorijalnu koheziju u dunavskom regionu kroz integraciju politika u odabranim oblastima. Program se sastoji od četiri prioriteta:

-           Pametnija dunavska regija;

-           Zelenija, niskougljenična dunavska regija;

-           Socijalnija dunavska regija;

-              Bolje upravljanje saradnjom; poboljšani institucionalni kapaciteti za teritorijalno i makroregionalno upravljanje.

Uputstva i smjernice za aplikante, kao i ostale informacije o pozivu su dostupni na internet stranici: https://www.interreg-danube.eu/about-dtp/new-funding-2021-2027/how-to-apply/first-call.