Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Prijem za Anesa Bostandžića i njegovog trenera Denisa Muhovića

15.11.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U prostorijama Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine – Sektora za sport upriličen je prijem za reprezentativca Anesa Bostandžića i njegovog trenera Denisa Muhovića.

Pomoćnica ministrice Anđa Kalem – Perić i šef Odsjeka za međunarodnu suradnju Velibor Vasović uputili su, u ime Ministarstva i ministrice civilnih poslova, čestitke Anesu i njegovom treneru za osvojenu medalju.

Anes Bostandžić je ostvario veliki uspjeh osvojivši treće mjesto u kategoriji +84 kg na Svjetskim igrama u borilačkim sportovima (World Combat Games), koje su održane u Rijadu u Saudijskoj Arabiji. Na ovom takmičenju učestvovalo je samo osam najboljih takmičara u svim kategorijama u svim borilalčim sportovima, a normu za učešće je ostvarilo samo troje sportista iz Bosne i Heregovine.

Anes je osvojivši bronzanu medalju tako donio prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom takmičenju.

Sportista Bostandžić i njegov trener Muhović zahvalili su se Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine na prijemu, podršci i čestitkama.

Pomoćnica ministrice je istakla da Ministarstvo pruža podršku bh. sportistima kroz grant sredstva namjenjena za „Sufinansiranje sportskih manifestacija“, kategorizaciju sportista i  Državnu nagradu za sport, u okviru raspoloživih sredstava, te da će se ta podrška nastaviti i u narednim godinama.