Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Približava se Evropska sedmica sporta 2023. godine u Bosni i Hercegovini

18.09.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U okviru projekta „EU4Youth ­– Evropska sedmica sporta van granica na Zapadnom Balkanu", Bosna i Hercegovina će od 23. do 30. septembra obilježiti Evropsku sedmica sporta organizacijom niza aktivnosti i sportskih događanja. Evropska sedmica sporta pokrenuta je 2015. godine na inicijativu Evropske komisije te se održava širom Evrope kao odgovor na rastuću krizu fizičke neaktivnosti.

Pod sloganom „Budi Aktivan", cilj je promovirati sport i fizičku aktivnost širom Evrope i podići svijest o važnosti povećanja učestvovanja u fizičkim aktivnostima i sportu među širom publikom u Bosni i Hercegovini.

Koordinacijsko tijelo za održavanje Evropske sedmice sporta već šestu godinu organizira i provodi ovaj projekat u Bosni i Hercegovini. Koordinacijsko tijelo čine predstavnici Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, entitetskih ministarstava odgovornih za sport, Brčko distrikta te Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine.

Pridružite se Evropskoj sedmici sporta od 23. do 30. septembra 2023.godineširom Bosne i Hercegovine, u gradovima poput Sarajeva, Mostara, Banja Luke i Brčkog.