Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Predstavnik ministarstva civilnih poslova na otvaranju „Borsa Open“ u Mostaru

05.11.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Pomoćnica ministrice civilnih poslova za sport Anđa Kalem Perić prisustvovala je svečanom otvaranju Džudo natjecanja 'Borsa Open', na kojem učestvuje više od hiljadu takmičara, članova 120 klubova iz 26 država svijeta.

Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Mostara Mario Kordić koji je tom prilikom rekao da je ovo razglednica kakvu Mostar želi poslati u svijet.

Takmičenje se održava u sportskoj dvorani Bijeli Brijeg, a gradonačelnik se osvrnuo i na izgradnju nove sportske dvorane u Mostaru, koja bi trebala biti završena do kraja 2025. godine, čime bi Mostar imao još bolje uvjete za održavanje sportskih događaja poput „Borsa Opena“.

Svoje zadovoljstvo "Borsa Openom" izrazio je i Ognjen Pavlović, predsjednik Džudo saveza BiH. On vjeruje kako baš Džudo može biti sport koji će donijeti prvu medalju Bosni i Hercegovini sa Olimpijskih igara.

Nakon takmičenja koje se održava u subotu i nedjelju, u ponedjeljak i utorak će biti održan trening kamp na kojem će učestvovati 60 klubova iz deset zemalja.

Do sada je Borsa Open bio upriličen 10. puta, a ovogodišnje 11. izdanje manifestacije organizira se nakon četiri godine stanke uzrokovane pandemijom virusa Covid-19.