Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Predstavnik Ministarstva civilnih poslova BiH na III Kongresu geologa u Neumu

20.09.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Predstavnik Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, pomoćnik ministrice za geodetske, geološke i meteorološke poslove Haris Čengić, prisustvovat će III Kongresu geologa Bosne i Hercegovine koji se održava u Neumu od 21. do 23. septembra 2023. godine. Kongres, koji je okupio oko 150 geologa iz Bosne i Hercegovine i inozemstva, predstavlja značajan događaj za razmjenu naučnih spoznaja i stručnih iskustava iz oblasti geologije.

Ovaj trodnevni događaj predstavlja platformu za prezentaciju najnovijih naučnih radova iz različitih oblasti geologije, a očekuje se prezentacija ukupno 100 naučnih i stručnih radova. Izvanredno je što čak 30 radova dolazi iz inozemstva, što potvrđuje međunarodni značaj ovog kongresa i njegovu sposobnost da okupi stručnjake iz cijelog svijeta.

S obzirom na to da je bogat sadržaj kongresa, očekuje se da će III Kongres geologa Bosne i Hercegovine donijeti nove perspektive i ideje za budući razvoj geologije u regiji.

Kongres je, također, prilika za umrežavanje i razmjenu iskustava između domaćih i stranih geologa, što će dodatno unaprijediti saradnju u ovoj značajnoj oblasti nauke.