Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

POTPISAN UGOVOR O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA U VEZI SA AKCIJOM „EU4YOUTH - EVROPSKA SEDMICA SPORTA IZVAN GRANICA ZA ZEMLJE ZAPADNOG BALKANA“

18.12.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Evropska sedmica sportska je inicijativa koju vodi Europska komisija s ciljem promovisanja sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima. Potiče ljude na aktivniji i zdraviji život i pokazuje snagu sporta da ruši barijere u društvu. Od svog pokretanja 2015. godine, Evropska sedmica sporta postala je vrlo uspješna inicijativa s visokom standardima angažmana širom Evrope. Od 2018. godine jedan od glavnih događaja bilo je otvaranje sedmice sporta za zemlje i regije Istočnog partnerstva i Zapadnog Balkana.

 

Dana 4.12.2020 godine Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine kao nosilac projekta kroz IPA-u II je potpisalo ugovor sa Evropskom komisijom o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 250.000 eura, a u vezi sa akcijom „EU4Youth - Evropska sedmica sporta izvan granica za zemlje zapadnog Balkana“.

 

Projekat će implementirati Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Brčko distrikta  Bosne i Hercegovine i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine u naredne dvije godine.