Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

POČELA EVROPSKA SEDMICA SPORTA U BOSNI I HERCEGOVINI

22.09.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U okviru projekta "EU4Youth - European Week of Sport Beyond Borders in the Western Balkans", Bosna i Hercegovina će od 23. do 30. septembra ove godine proslaviti Evropsku sedmicu sporta kroz organizaciju različitih aktivnosti i sportskih događaja. Početak ovog izuzetnog sportskog događaja označen je manifestacijom "Hero's Run" na Tjentištu.

Već šestu godinu zaredom, Koordinaciono tijelo za održavanje Evropske sedmice sporta uspešno organizuje i sprovodi ovaj projekt u Bosni i Hercegovini. Ovo tijelo čine predstavnici Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, entitetskih ministarstava zaduženih za sport, Brčko distrikta i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Slogan pod kojim se promoviše sport i tjelesna aktivnost širom Evrope je "BeActive". Cilj ovog događaja je podizanje svijesti o važnosti fizičke aktivnosti i sporta među širom publikom u Bosni i Hercegovini.

Pozivamo vas da budete dio Evropske sedmice sporta od 23. do 30. septembra 2023. godine, jer će se ovaj događaj održavati u gradovima širom Bosne i Hercegovine, uključujući Sarajevo, Mostar, Banja Luku i Brčko distrikt. Pridružite se i podržite promociju aktivnog načina života!