Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Održana videokonferencija Evropske sedmice sporta 2020

17.06.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U organizaciji Evropske komisije 9. i 10. juna 2020. godine održana je prva videokonferencija Evropske sedmice sporta na kojoj su prisustvovali predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH - Sektora za sport.

 

Evropska sedmica sporta održava se u zemljama Evropske unije već šestu godinu za redom, u periodu od 23. do 31. septembra. Zemlje Zapadnog Balkana učestvuju u organizaciji Evropske sedmice sporta treću godinu za redom.

 

Teme o kojima se diskutovalo tokom videokonferencije bile su usmjerene nastaloj situaciji izazvanoj pandemijom COVID – 19, odnosno na koji način organizirati u novonastaloj situaciji Evropsku sedmicu sporta u 2020 godini.

 

Naglašeno je da se Evropska sedmica sporta pod sloganom #BeActive ove godine organizuje u 42 zemlje ali da se moraju poštovati mjere koje su određene u svakoj zemlji zbog pojave Corona virusa, a koje se odnose na socijalnu distancu i organizaciju aktivnosti na otvorenom.

 

Promocija Evropske sedmice sporta počinje 23. juna 2020. godine kada se održava Međunarodni olimpijski dan. Centralna manifestacija Evropske sedmice sporta održat će se 23. septembra 2020. godine u Njemačkoj.