Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Одржан форум Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине и међународних партнерских организација за питања младих у Босни и Херцеговини

30.10.2023

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Састанак форума Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине и међународних партнерских организација укључених у активности које су везане за питања младих, одржан је 30. 10. 2023. године у Сарајеву, у згради Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.

Састанку су присуствовали представници: Мисије ОЕБС-а, ИОМ-а, УНФПА, Федералног министарства културе и спорта, Одјељења за административне и стручне послове Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, ресорних кантоналних министарстава, кровних омладинских организација у Босни и Херцеговини (Савјет младих Федерације БиХ и Савјет младих Брчко дистрикта БиХ), представници омладинских организација које се баве питањима младих, КУЛТ, ПРОНИ, ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ, БРАВО, те представници канцеларије RYCО-а у Босни и Херцеговини и Ерасмус+ уреда.

Тема састанка била је преглед тренутних активности у омладинском сектору у Босни и Херцеговини, укључујући иницијативе, програме и пројекте, те наредне активности с циљем унапређења стања и положаја младих у Босни и Херцеговини.

На састанку серазговарало о потреби израде стратешког документа за младе у Босни и Херцеговини са дефинисаним приоритетима за младе у Босни и Херцеговини. Истакнута је потреба одржавања састанака оваквог формата те су исказане ријечи похвале Министарству цивилних послова Босне и Херцеговини на организацији истог. Такође, било је ријечи за унапређење сарадње између Министарства цивилних послова са Ерасумус плус Уредом у Босни и Херцеговини, контакт тачкама за наведени програм и Регионалним уредом за сарадњу младих (RYCO) у Босни и Херцеговини

На крају учесници су се сложили да је потребно у наредном периоду организовати тематски форум, на којем би се радило на реализацији конкретних активности и дефинисању приоритета за младе у Босни и Херцеговини, с циљем испуњавања услова Европске комисије за кориштење ИПА средстава и могућност кандидовања пројеката за област младих из Босне и Херцеговине.

Састанком је предсједавао Аднан Хусић, помоћник министaрке цивилних послова у Сектору за образовање.