Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

ODRŽAN EDUKATIVNI TRENING RADIONICA: ERASMUS+ U OBLASTI SPORTA I MLADIH

25.12.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U petak 22.12.2023. godine, u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine u saradnji sa partnerima Erasmus+ kancelarijom u Bosni i Hercegovini, kontakt tačkama u Bosni i Hercegovini za Erasmus+ program za mlade Udruženjem „Bravo“ iz Sarajeva i PRONI iz Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, organiziralo je trening radionicu “Erasmus+ mogućnosti u oblasti mladih i sporta”, na kojoj su učešće uzeli predstavnici sportskih klubova i udruženja za mlade iz Bosne i Hercegovine.

 

Od pristupanja Erasmus+ programu2014. godine Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine ulaže ogromne napore u saradnji sa svim nadležnim vlastima i partnerima u Bosni i Hercegovini kako bi se blagovremeno i kvalitetno informisali potencijalni aplikanti, a sa ciljem korištenja mogućnosti koje ovaj program pruža. Od 2016. godine Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine redovno priprema i dostavlja Vijeću ministara Bosne i Hercegovine na razmatranje sveobuhvatnu informaciju o Erasmus+ programu u dijelu koji se odnosi na oblast obrazovanja i mladih. Informacija obuhvata i aktivnosti koje se provode u okviru mreža i platformi koje djeluju u okviru Programa, kao i postignute rezultate.

 

Bosna i Hercegovina u EU programu Ersamus+ za period 2021-2027, ima mogućnost korištenja sredstava izdvojenih za Zapadni Balkan u okviru međunarodne dimenzije Erasmus+ programa.