Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

ODRŽAN 15. SASTANAK UPRAVNOG ODBORA EPASA-a

28.06.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Predstavnici država članica Vijeća Europe, koji čine Upravni odbor Proširenog djelomičnog sporazuma o sportu (EPAS), i članice Savjetodavnog odbora, održali su svoj godišnji sastanak. Ovogodišnje izdanje bilo je 15-to po redu, a održano je 15. i 16. lipnja 2021. Na događaju je bilo predstavljeno i Europsko sveučilišno sportsko udruženje (EUSA), koje je član Savjetodavnog odbora EPAS-a.

Glavni sastanak Upravnog odbora EPAS-a održan je 15. i 16. lipnja 2021., počevši od zasjedanja država članica, bez Savjetodavnog odbora, a zatim je nastavljen zajedničkim zasjedanjima Upravnog odbora i Savjetodavnog odbora. Sastankom je predsjedao g. Alexandre Husting (LUX), uz potporu generalnog tajnika EPAS-a g. Stanislasa Frossarda i tajništva.

Izabran je novi Biro, potvrđujući g. Hustinga za predsjedatelja za još jedan dvogodišnji mandat.

U zajedničkom plenarnom dijelu rasprava o Europskoj sportskoj povelji bila je u fokusu sastanka prvog dana. Nakon izlaganja i rasprava, nacrt je odobren, a usvojit će ga se na sljedećoj ministarskoj konferenciji. Također je bilo riječi o zatvorenim ligama i natjecanjima, koje je predstavio g. Bjorn Berge, zamjenik glavnog tajnika COE, odražavajući ovogodišnji pokušaj pokretanja komercijalne zatvorene nogometne lige.

Sjednice u srijedu, 16. lipnja 2021. započele su raspravom o utjecaju COVID-a na sport, koju su uvodno predstavili g. Aaron Herman (COE) i g. Tone Jagodić (EOC), prije rasprave o programu aktivnosti za 2022. i 17. konferenciju ministara nadležnih za sport 2022. godine , koji će se održati u Turskoj.

Sudionici su se također usredotočili na jednu od temeljnih EPAS tema o zaštiti djece u sportu, predstavljanjem inicijative Start to Talk i projektu zaštite djece u sportu (CSiS).