Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

ODBOR MEDITERANSKIH IGARA I EUROVIZIJA POTPISALI UGOVOR

02.03.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Eurovision Sport i Međunarodni odbor mediteranskih igara potpisali su  prvi sporazum da Evropska radiodifuzna unija (EBU) dobije prava za distribuciju i prenos Mediteranskih igara Oran 2022. u Alžiru i Heraklion 2023. Mediteranskih igara na plaži u Grčkoj.

Mediteranske igre su višesportski događaj koji se obično održava svake četiri godine i uključuje zemlje koje se nalaze oko ili vrlo blizu Sredozemnog mora. Za te su zemlje Mediteranske igre među najvažnijim višesportskim događajima nakon Olimpijskih igara.

Mediteranske igre okupljaju sportska izaslanstva 26 mediteranskih nacionalnih olimpijskih odbora koji su članovi Međunarodnog odbora Mediteranskih igara (ICMG-a), a natječu se u više od 25 disciplina.

Prema sporazumu, medijska prava za Mediteranske igre i Mediteranske igre na plaži se po prvi put centraliziraju i komercijaliziraju, kao dio šire strategije ICMG-a za modernizaciju Igara za dobrobit sportaša i pojedinačnih sportova.

Osam članica EBU-a već je potvrdilo svoje sudjelovanje u prijenosu događaja, a slijedi ih još. To su: RTSH (Albanija); RTVA (Andora); BHRT (Bosna i Hercegovina); CYBC (Cipar); Francuske televizije (Francuska); ERT (Grčka); RTP (Portugal); i TRT (Turska).

19. izdanje Mediteranskih igara održat će se u Oranu u Alžiru od 25. juna do 5. jula 2022. godine.

Od 2012. svake četiri godine održava se drugi multidisciplinarni sportski događaj, Mediteranske igre na plaži. Treće izdanje Mediteranskih igara na plaži na rasporedu je od 2. do 9. septembar 2023. u Heraklionu u Grčkoj.

 

Više na: https://cijm.org.gr/ebu-in-pioneering-agreement-to-acquire-mediterranean-games-rights/