Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

OBRAZOVNI ALAT PROTIV DOPINGA POMAŽE U ZAŠTITI ČISTOG SPORTA I SPORTISTA

08.10.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Svjetska odbojkašaka federacija (FIVB) je pokrenula svoj novi program „Play Clean“ za odbojkaše i odbojkaše na pijesku, suce za zaštitu integriteta sporta i osiguravanje jednakih uvjeta za igru.

Program „Play Clean“ interaktivni je obrazovni alat za borbu protiv dopinga, razvijen zajedno s CSCF & Partners Consulting za informiranje i edukaciju sudionika o njihovim pravima i odgovornostima u vezi s antidopingom. Interaktivno iskustvo učenja uključuje lekcije i kvizove o nizu tema, a ažurirano je kako bi se u potpunosti uskladilo s promjenama u Svjetskom antidoping kodeksu (Kodeksu) 2021. godine.

Predsjednik FIVB -a, dr. Ary S. Graça F rekao je:

            FIVB je posvećen osiguravanju jednakih uvjeta za igru ​​za naše sportaše štiteći čisti sport. Obrazovanje smatramo sastavnim dijelom toga, pa nastavljamo podržavati Odbojkašku obitelj obrazovnim resursima kao što je Play Clean.

Ovaj besplatni i mrežni obrazovni alat osigurava da naši dionici u potpunosti razumiju svoje odgovornosti, tako da mogu odigrati svoju ulogu u zaštiti čistog sporta i integriteta odbojke i odbojke na pijesku.

„Play Clean“ obavezan je uvjet za sportaše i akreditirano medicinsko osoblje za sudjelovanje na FIVB -u i svjetskim natjecanjima, a program se ažurira svakim olimpijskim ciklusom, osim kada se uvedu velike izmjene Kodeksa.

 

Više na: https://www.fivb.com/en/about/news/fivb-launches-new-play-clean-programme-?id=96282