Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

NOVE INFORMACIJA U VEZI SA CORONAVIRUSOM I PROVOĐENJEM ZAJEDNIČKOG PROGRAMA VLADE ŠVICARSKE I UN-A, O SMANJENJU RIZIKA OD KATASTROFA

14.05.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

      Imajući u vidu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, a tim i smanjenje svih aktivnosti u vezi provođenja Zajedničkog programa Vlade Švicarske I Ujedinjenih nacija (UN) u oblasti smanjenja rizika od katastrofa (DRR) „Smanjenje rizika od katastrofa za održivi razvoj u Bosni i Hercegovini“,  informisani smo  da se pokušava  provesti jedan dio planiranih aktivnosti za 2020. godinu , a tim i provođenje  kada se za to steknu sigurni uslovi.

 Izmjenjeni prioriteti svih uključenih sektora i partnera u programu zasigurno su usmjereni  na situaciju COVID-19 i kako upravljati učincima situacije u narednom razdoblju. Stoga je teško predvidjeti bilo kakav ishod situacije COVID-19 u mjesecima koji dolaze, a koji direktno utiču na prioritete Programa i plana za 2020. godinu.

 

S obzirom na sve gore spomenuto, u prilogu je dostavljen revidirani vremenski okvir s predloženim scenarijima (plan A i plan B) za aktivnosti programa u 2020. Scenariji uključuju nastavak planiranih aktivnosti od juna / jula (plan A) ili od septembra (plan B).