Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

MONOGRAFIJA-GEOERA- Raw Materials-

07.12.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Jeste li znali da je GeoERA Raw Materials tim objavio Monografiju o rezultatima svojih napora u projektima?

GeoERA Raw Materials Monografija je sveobuhvatan izvor informacija o završenom GeoERA projektu i pruža, između ostalog, informacije o rezultatima.

 

GeoERA je okončana i sada pruža sveobuhvatne i široko usklađene informacije širom Evrope. U okviru teme Sirovine, četiri naučna projekta EUROLITHOS, FRAME, MINDeSEA i MINTELL4EU bavila su se širokim spektrom aspekata i proizvela nove podatke, informacije i znanja. GeoERA Raw Materials Monografija odražava neke od njih i sadrži ne samo informacije o potencijalima sirovina u Evropi i upotrebi UNFC/UNRMS, već i liste i linkove na najvažnije proizvode i naučne publikacije, kao i na prethodne projekte.

“To je vrlo opsežan i detaljan rad, sa odličnim mapama, informacijama i detaljnim preporukama. Takođe tačno pokriva značajan broj postojećih projekata i naučnih publikacija i objašnjava ideje Komisije. To je samo po sebi odličan sažetak problematike sirovina.”

https://geoera.eu/blog/did-you-know-that-the-geoera-raw-materials-team-has-published-a-monograph-on-the-outcome-of-their-efforts-in-the-projects/