Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Gudeljević prisustvovala konferenciji povodom početka implementacije UN projekta

10.03.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U organizaciji UN agencija u Bosni i Hercegovini, danas je održana konferencija povodom početka implementacije projekta „Osmislimo obrazovanje ponovo! – Kreiranje kvalitetnijeg obrazovanja za djecu tokom i nakon COVID-19 krize, s fokusom na najugroženije“.

Riječ je o projektu koji je podržao Multipartnerski fond UN-a kao odgovor na pandemiju COVID-19. Implementirat će se osamnaest mjeseci, a budžet Projekta je 850.000 USD.

„Posebno zadovoljstvo mi predstavlja saznanje da će se ovaj projekat, između ostalog, fokusirati i na potrebe najguroženije djece (dječaka i djevojčica), jer oni ne smiju biti zanemareni tijekom nastavnog procesa. Vodeći se mišlju da je svaka kriza podjednako i šansa, pozivam obrazovne vlasti da pomognemo implementaciju Projekta u punom kapacitetu i opravdamo povjerenje koje su nam ukazali donatori“, istaknula je ministrica Gudeljević u svom uvodnom obraćanju, naglasivši da je epidemiološka kriza uzročena virusom COVID-19 potvrdila značaj digitalizacije, standardizacije digitalizacije, razvijanja i dostupnosti platformi za izvođenje online nastave, odnosno održavanje nastavnog procesa na daljinu.

Projekat ima za cilj ublažavanje posljedica utjecaja pandemije COVID-19 i jačanje kapaciteta obrazovnih vlasti nastavnika/predavača za pružanje kvalitetnog i kombiniranog modela nastave, a implementirat će se u tri administrativne jedinice u Bosni i Hercegovini: Republici Srpskoj, Županiji Zapadno-hercegovačkoj i Unsko-sanskom kantonu.