Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Dubravka Bošnjak razgovarala sa specijalnim predstavnikom Svjetske zdravstvene organizacije za BiH Erwinom Cooremanom

15.02.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak razgovarala je danas u Sarajevu sa specijalnim predstavnikom Regionalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije za BiH Erwinom Cooremanom o aktualnim temama iz oblasti zdravstva s posebnim naglaskom na Dvogodišnji sporazum o saradnji Bosne i Hercegovine i Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu koji predstavlja okvir praktične saradnje. Dvogodišnji sporazum je nastao iz Okvira održive razvojne strategije UN-a , UNDAF za Bosnu i Hercegovinu.

Dr. Cooreman je upoznao ministricu Bošnjak sa glavnim aktivnostima Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u BiH kao i budućim planovima u Bosni i Hercegovini pri čemu je istaknuo važnu ulogu Ministarstva civilnih poslova BiH u provođenju istih.

Ministrica Bošnjak zahvalila je na podršci koju Svjetska zdravstvena organizacija kontinuirano pruža  Bosni i Hercegovini i izrazila želju za uspješnim nastavkom saradnje.

Također, razgovarano je o Globalnom programu rada (GOW13), Evropskom programu rada (EPW) kao i o projektu vrijednom 10 miliona eura za jačanje primarne zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini.

Specijalni predstavnik regionalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije za BiH Erwin Cooreman čestitao je dr. Dubravki Bošnjak na izboru na dužnost ministrice civilnih poslova Bosne i Hercegovine i zaželio puno uspjeha u budućem radu.