Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Ankica Gudeljević razgovarala sa ambasadorom Japana Makito Itom

31.05.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministarstvo civilnih poslova danas je posjetio NJ.E. ambasador Japana u BiH, Makoto Ito. U srdačnom razgovoru su bile spomenute sve značajne teme koje okupiraju javnost kako u BiH tako i Japanu, ali i širom svijeta. 

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević i ambasador Japana u BiH Makoto Ito su razmijenili informacije o procesu vakcinacije u obje države.

Također se razgovaralo o mogućnostima vakcinisanja stranih diplomata u BiH.

Ministrica Gudeljević iskazala je zadovoljstvo što su uspostavljene redovite isporuke vakcina kroz mehanizme COVAX i EU4HEALTH. Izrazila je očekivanje da će što prije biti završeno vakcinisanje prioritetnih kategorija stanovništva i početi masovna vakcinacija.

Druga tema se odnosila na pripreme za predstojeće olimpijske igre. Ministrica Gudeljević je obavijestila ambasadora Makato Ito da su nedavno vakcinisani članovi olimpijskog i paraolimpijskog tima Bosne i Hercegovine što ih čini korak bliže olimpijskim igrama.

Na kraju razgovora Makato Ito i Gudeljević su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i izrazili nadu da će saradnja i dalje biti srdačna, prijateljska i otvorena.