Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Ankica Gudeljević razgovarala sa gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem

20.09.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević posjetila je Mostar gdje se sastala sa Mariom Kordićem.

                Na sastanku je razgovarano o projektima u Mostaru koji su od značaja, kako za grad Mostar, tako i za cjelokupnu državu, a za čiju realizaciju Ministarstvo civilnih poslova može pružiti podršku.

                Ministrica Ankica Gudeljević posebice se interesirala za projekte u oblasti kulture i nauke ističući zadovoljstvo  kulturnim i društvenim događajima koje grad Mostar organizira. Naročito značajnim ocijenjene su manifestacije  Mostar Summer Fest Street, Art Fest i Kulturno ljeto.

                Gradonačelnik Kordić zahvalio je ministrici na posjeti i interesu za projekte grada Mostara i načine njihove realizacije. U razgovoru je naglašen značaj podrške državnog nivoa vlasti lokalnoj upravi, te stoga posjeta ministrice Gudeljević ima izniman značaj.

                Ministrica Gudeljević i gradonačelnik Kordić zajednički su konstatirali značaj realizacije svih započetih strateških projekata u Mostaru. Grad Mostar ima važnu ulogu u razvoju cjelokupne regije, te je i  za Ministarstvo civilnih poslova važan dalji razvoj grada, posebno u oblasti kulture, nauke, sporta, obrazovanja, gdje nadležnost ima ovo ministarstvo, ocijenjeno je tokom razgovora.