Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

MEĐUNARODNI OLIMPIJSKI ODBOR OBEĆAVA PODRŠKU NOVOJ KAMPANJI EU „ZDRAV NAČIN ŽIVOTA ZA SVE“

13.10.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) obvezao se nastaviti s aktivnostima na promicanju tjelesne aktivnosti i jednakom pristupu sportu u sklopu nove kampanje HealthyLifestyle4All koju je pokrenula Europska komisija. Dvogodišnja inicijativa ima za cilj potaknuti ljude svih generacija i društvenih skupina na zdrav način života.

Predsjednik MOO -a Thomas Bach je najavio podršku MOO -a kampanji u video poruci koja je objavljena tijekom seminara HealthyLifestyle4All, održanog na Bledu u Sloveniji, kojim je službeno otvoren Europski tjedan sporta 2021.

MOO je izgrađen na uvjerenju da možemo sportom učiniti svijet boljim. Dijelimo iste ciljeve kao i vi za promicanje tjelesne aktivnosti radi boljeg zdravlja ”, rekao je sjedeći na biciklu spremajući se za vlastitu vježbu.

Zbog toga sam u ime olimpijske zajednice sa zadovoljstvom dao sljedeće obećanje u prilog kampanji „Zdravi način života za sve“. MOO se obvezuje promicati tjelesnu aktivnost kako bi se osiguralo da se svi mogu baviti sportom za zdrav život.

Tijekom cijele kampanje MOO će nastaviti koristiti svoj glas i utjecaj kao vođa Olimpijskog pokreta za promicanje i isticanje prednosti sporta, tjelesnog i mentalnog zdravlja za sve putem svojih digitalnih platformi i aktivnosti za pomicanje ljudi diljem EU -a i šire .

 

Više na: https://olympics.com/ioc/news/ioc-pledges-support-for-eu-s-new-healthylifestyle4all-campaign