Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Međunarodna organizacija rada pokreće novu platformu za preuzimanje video zapisa

11.03.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Međunarodna organizacija rada (MOR/ILO) pokreće novu platformu za preuzimanje video zapisa koju mogu koristiti mediji i šira javnost.

Online platforma, koja je puštena uživo 24. januara 2022. godine sadrži širok izbor video sadržaja iz svijeta rada koje je proizvela ILO. Organizovana je u tri odvojene biblioteke.

Redakcija video biblioteke sadrži vijesti sa konferencija za štampu, predstavljanja izvještaja i drugih događaja, prvenstveno namijenjenih elektronskim medijima.

Biblioteka b-rolla, koja sadrži snimke sa prirodnim zvukom pokriva niz tema kao što su uticaj pandemije COVID-19 na svijet rada, dječji rad, prisilni rad, zelene poslove i još mnogo toga. B-roll biblioteka takođe sadrži arhivske snimke koji datiraju od osnivanja ILO-a 1919. godine.

Biblioteka uređenih video zapisa sadrži skriptovane video zapise koji pokrivaju pitanja svijeta rada, uglavnom na engleskom jeziku, ali i neke sadržaje na francuskom i španskom jeziku, koji se mogu koristiti u obrazovne svrhe, obuku i podizanje svijesti.

Video zapisi pokrivaju sve regije, besplatni su za preuzimanje i podliježu licenci Creative Commons.

Uz platformu za preuzimanje video zapisa, gotovo 20.000 fotografija o pitanjima svijeta rada i MOR dostupno je za preuzimanje sa Flickr naloga ILO.