Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

MASKOTA SVJETSKOG PRVENSTVA U KOŠARCI ZA ŽENE 2022. BIĆE KLOKAN KARLU

08.10.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Godinu dana prije održavanja FIBA -inog Svjetskog prvenstva u košarci za žene 2022. obilježeno je otkrivanjem maskote tog događaja.

To je jedan od najpoznatijih simbola zemlje - klokan u plavoj uniformi s brojem 22 i odazivanjem na ime Karlu.

19. izdanje FIBA -ine najuglednije ženske manifestacije, FIBA -ino Svjetsko prvenstvo u košarci za žene 2022., održat će se u australskom Sydneyu od 22. rujna do 1. listopada.

Što se tiče Svjetskog prvenstva u košarci za žene FIBA, Australija i SAD kao aktuelni olimpijski prvaci imaju mjesta s 12 ekipa, dok će ostalih 10 sudionika doći s četiri globalna kvalifikacijska turnira koji se održavaju u veljači.

Ti će turniri imati ukupno 16 zemalja. Događanja će se sastojati od šest najboljih timova s ​​ovogodišnjeg ljeta na ženskom Eurobasketu FIBA ​​-e (Srbija, Francuska, Belgija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina i Rusija), četiri najbolje ekipe iz ženskog Američkog kupa FIBA ​​-e (uključujući AmeriCup i olimpijske prvake SAD -a, Puerto Rico, Brazil i Kanada), četiri najbolje momčadi s nadolazećeg FIBA ​​-inog Azijskog kupa za žene (uključujući domaćina Svjetskog prvenstva u Australiji) i dvije najbolje momčadi s FIBA ​​-inog ženskog afroBasketa koje se trenutno održava do 26. rujna u Yaoundeu u Kamerunu.

Tri zemlje sa svakog kvalifikacijskog turnira rezervirat će svoj prolaz na Svjetsko prvenstvo za žene, ali postoje samo dva slobodna mjesta s turnira koji imaju SAD i Australiju jer su se te dvije zemlje već kvalificirale za turnir.

Više na: http://www.fiba.basketball/womensbasketballworldcup/2022/news/with-one-year-to-go-to-the-fiba-womens-basketball-world-cup-2022-meet-event-mascot-karlu-the-kangaroo