Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

„Let's Talk Primary Health Care“

30.06.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Dana 23.06.2021. godine, od 12:00 do 13:30 sati održan je šesti po redu „talk show“ pod nazivom „Let's Talk Primary Health Care“ od strane Svjetske zdravstvene organizacije.

Ova serija webinara mjesečni je događaj koji organizira Europski centar za primarnu zdravstvenu zaštitu Svjetske zdravstvene organizacije.

Na ovom sastanku izlagali su:

  • Shirin Talapbek Kyzy (obiteljski liječnik, Kirgistan)
  • Stephanie Dehn Bøgh Funder (medicinska sestra u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, Danska)
  • Katya Sacco (farmaceut, Malta)
  • Andrei Purice (radnik nevladine organizacije i student socijalnog rada, Rumunjska)

 

Tema sastanka je bila primarna zdravstvena zaštita, a sastanak je namijenjen svim ljudima koji rade u području primarne zdravstvene zaštite.

U uvodu sastanka razgovarano je o primarnim zdravstvenim djelatnicima koji su okosnica zdravstvenih sustava, i koji imaju središnju ulogu u pružanju zdravstvenih usluga stanovništvu i poboljšanju zdravstvenih rezultata. Stručnjaci primarne zdravstvene zaštite koji su na početku svoje karijere trebali bi se angažirati kako bi pomogli u postavljanju buduće vizije njihovih zdravstvenih usluga primarne zdravstvene zaštite. Talk show pruža priliku da, s ostalim pitanjima, razmisle o onome što ih je potaklo na odabir za rad u PZZ i ispunjavaju li njihovi svakodnevni radovi njihova početna očekivanja; kako zamišljaju budući model primarne zdravstvene zaštite; kako je pandemija COVID-19 utjecala na njihovo iskustvo i promijenila način rada.

Nakon sastanka je održana sesija na kojoj su učesnici mogli razgovarati i dati komentare na održani sastanak, te je još dodatno razgovarano na temu ruralne primarne zdravstvene zaštitie i telemedicine.