Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Lana Pudar - Svjetska prvakinja u plivanju!

05.09.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica, Lana Pudar, zlatna na Svjetskom juniorskom prvenstvu u disciplini 200 metara delfin, i to s nevjerojatnim rezultatom!

 

Lana Pudar, mlada Mostarka i iznimno talentirana plivačica, dokazala je svoju izvanrednu sportsku nadmoćnost osvajanjem titule Svjetske juniorske prvakinje. Svoj najnoviji podvig ostvarila je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu, gdje je dominirala disciplinom 200 metara delfin.

Njezin trijumf nije samo pobjeda, već i nevjerojatna izvedba kojom je ostavila konkurenciju daleko iza sebe. S vremenom od 2:07.20, Lana je zasjala na svjetskoj plivačkoj sceni. Drugoplasirana je bila Bella Grant iz Australije s vremenom 2:08.97, dok je treće mjesto zauzela Italijanka Paola Borrelli s vremenom 2:10.89.

Ovo je već treće veliko natjecanje za Lanu Pudar ovog ljeta, nakon što je briljirala sa tri zlatne medalje na Europskom juniorskom prvenstvu i imala odlične nastupe na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Dubravka Bošnjak, uputila je iskrene čestitke Lani i njenom timu na ovom izvanrednom uspjehu. 

 

Čestitamo Lani Pudar na zasluženoj tituli Svjetske juniorske prvakinje u plivanju i želimo joj puno uspjeha u budućim natjecanjima na svjetskoj sportskoj sceni.