Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

KOŠARKA 3X3 UVRŠTENA U PROGRAM EUROPSKIH IGARA 2023. U POLJSKOJ

25.05.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Na trećem izdanju Europskih igara u Krakovu i Malopoljskoj oblasti 2023. godine nastupit će gotovo svi najbolji košarkaši 3x3 s cijelog kontinenta. Rezultat je to dogovora Europskih olimpijskih odbora (EOO) i Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA).

 

Kao i u prethodnim izdanjima, na Igrama u Poljskoj ukupno će biti 128 natjecatelja (16 muških i 16 ženskih ekipa od po četiri člana/članice).

 

Osvojivši zlato na Europskim igrama u Bakuu 2015. i Minsku 2019., Rusija je iznova favorit muškog turnira, dok u ženskoj konkurenciji naslov pobjednica brane Francuskinje koje su u finalu turnira u Minsku svladale Estoniju.

 

Europske igre (EI) vodeći su kontinentalni višesportski događaj i održavaju se svake četiri godine, a u svom trećem izdanju 2023. godine trebale bi obuhvatiti više od 20 olimpijskih i neolimpijskih sportova i disciplina. Košarka 3x3 pridružuje se badmintonu, biciklizmu, boksu, kanuu, karateu, modernom petoboju, rukometu na pijesku, streličarstvu, streljaštvu, sportskom penjanju, taekwondou, tajlandskom boksu i triatlonu, kao sportovima već uvrštenim u program EI-ja 2023. godine.

 

 

Više na: https://www.eurolympic.org/3x3-basketball-a-slam-dunk-for-2023-european-games/