Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Knjiga istaknutih događaja Evropske sedmice sporta za 2020. godinu

08.02.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ova knjiga nudi sudionicima i suradnicima, kao i onima koji nisu upoznati s inicijativom Evropske sedmice sporta uvid u ono što se dogodilo na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini u cijeloj Evropi 2020 godine.

 

Usred svih izazova i neizvjesnosti koje je donijela 2020 godina zbog pandemije, #BeActive duh nas je ponovno okupio u velikom broju.

 

Evropska sedmica sporta 2020 godine bio je istinski evropski događaj s aktivnostima koje su se odvijale u 42 različite zemlje i regije.

 

Pod sveobuhvatnim sloganom kampanje #BeActive, nacionalna koordinacijska tijela (NCB) i evropski partneri pomogli su u širenju poruke o vrijednosti, važnosti i zabavi bavljenja sportom ili bilo koje vrste tjelesne aktivnosti. Broj događaja bio je na vrhu svih prethodnih godina s 32.617 događaja održanih diljem Evrope Ukupan broj zemalja sudionica također se popeo na najviši nivo u povijesti s 42 zemlje sudionice, što ovo čini uistinu evropskim fenomenom.

 

Šesta evropska sedmica sporta pohvalilo se najvećim brojem pojedinačnih sudionika s više od 15,6 miliona ljudi koji su kući odnijeli poruku #BeActive.

 

 

Knjiga istaknutih događaja Evropske sedmice sporta za 2020. godinu