Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Kalendar takmičenja WMO 2022

06.09.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

WMO sa zadovoljstvom pokreće godišnje takmičenje u fotografiji za svoj kalendar za 2022. godinu.

Tražimo visokokvalitetne i umjetničke fotografije nevjerojatne snage i ljepote našeg vremena i našeg prirodnog okruženja. Pozdravljamo fotografije koje ilustriraju temu Svjetskog meteorološkog dana 2022., rano upozoravanje i rano djelovanje. Hidrometeorološke i klimatske informacije za smanjenje rizika od katastrofa .

Pobjedničke fotografije bit će odabrane na osnovu kombinacije glasova na društvenim mrežama, geografske ravnoteže i tehničkih umjetničkih vrijednosti prema ocjeni našeg žirija WMO -a (koji se sastoji od komunikacijskih stručnjaka, fotografa i meteorologa). Žiri će donijeti konačnu odluku o 13 fotografija koje će se uvrstiti u kalendar (po jedna za naslovnicu i jedna za svaki mjesec). Nadamo se da ćemo dobiti fotografije iz svih regija svijeta.

 

Dobitni unosi će se naći u online kalendaru WMO 2022. Oni će biti izloženi na web stranici WMO -a i platformama društvenih medija i bit će istaknuti na obilježavanju našeg Svjetskog meteorološkog dana 2022. godine.

 

Kao i uvijek, bit će puno priznanja, ali neće biti financijske nagrade, prema smjernicama za podnošenje.

 

Od kada je pokrenuto 2014. godine, kalendarsko takmičenje WMO -a steklo je ugled i priznanje. Ujedinjene nacije redovno predstavljaju vaše fotografije. Neke nacionalne meteorološke i hidrološke službe također provode svoje foto natječaje i šalju te unose WMO -u. Radujemo se vašim prijavama.

 

Snimite upečatljivu fotografiju koja je povezana s vremenom, klimom i vodom i koja zadovoljava naše smjernice za slanje. Fotografi mogu poslati više unosa, ali samo jedna fotografija može biti uključena u konačni kalendar. Ako svoje fotografije dijelite na svojim profilima na društvenim mrežama, upotrijebite #WMOphoto hashtag.

Popunite obavezni  obrazac za  prijavu na Internetu i priložite svoju fotografiju i pošaljite je putem posebne stranice na web stranici SMO. Ovo je obavezno. Ne zaboravite kratki natpis s objašnjenjem i lokaciju za vašu sliku! Navedite i ručke za društvene medije.

https://public.wmo.int/en/wmo-2022-calendar-competition